След снега: Затворени пътища и закъсали автомобили

Много сняг, затворени пътища, катастрофа и закъсали автомобили имаше днес в страната.

Обилни снеговалежи и навявания затвориха пътищата за почистване. В някои части на страната са въведени ограничения. На магистрала „Тракия” имаше и катастрофа в резултат, на която пострадаха петима души, инфорвира Нова.

На прохода „Петрохан” снежната покривка е над 20 см. Пътят е почистен,опесъчен и проходим при зимни условия.

От тази сутрин има ограничение за тежкотоварни автомобили над 12 тона на пътя Видин – Монтана в посока на Монтана. Там пътят е затворен. От АПИ заявиха, че над 600 снегорина почистват републиканската пътна мрежа в районите със снеговалеж.

Забранени за товарни автомобили над 12 тона са проходите „Троянски”, „Котленски”, „Петрохан”, „Шипка”, „Предел”,” Рожен” и „Печинско”.

Десет закъсали автомобила имаше на пътя Смолян към прохода „Превала”, заради обилен снеговалеж. Там има и паднали дървета от тежкия сняг. Редица населени места в Смолянско са и без електричество.

Към момента движението на АМ „Тракия” е нормално. От Агенция „Пътни инфраструктури” припомнят на шофьорите да се кара със съобразена скорост и повишено внимание, както и автомобилите да са подготвени за зимни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *