След горещините: Дъжд и студен фронт към средата на септември

Горещини до 34 градуса в началото на септември, а после – студен фронт и валежи от дъжд прогнозират синоптиците.
Според прогнозата на Красимир Стоев от НИМХ пред „Монитор“ след горещините около 3 септември се очакват хладно време и превалявания.

Синоптикът обясни, че на 5 септември през страната ще премине студен атмосферен фронт. Валежи ще има към 8-10 септември.

„Не може да кажем все още дали тези валежи ще са интензивни, но като цяло първото десетдневие ще е с по-високи за месеца температури, въпреки че след 5-и ще се понижат малко“, коментира Стоев.

До 3 септември максималните температури са между 29-34 градуса. В следобедните часове ще се появят облаци, в западната половина на страната те ще са купесто-дъждовни и там се очакват превалявания. В някои райони пък не са изключени гръмотевици, ще духа умерен вятър.

Според Красимир Стоев средномесечните температури ще са около нормата. Най-ниските ще са между 3-8 градуса, а най-високите – 28-33 градуса. Месечната сума на валежите пък ще е около и над нормата.

Променливо и динамично се очертава времето и през втората деседневка на септември. Около 12-ти, 15-ти и 18-ти се очакват валежи.

Към края на второто десетдневие ще има и по-ниски сутрешни температури, като ще паднат и първите слани по високите полета на Западна България.

В третото десетдневие пък температурите ще са по-ниски от климатичните норми, повече валежи.
Към 22, 23 септември ще има атмосферни смущения. Според Красимир Стоев прогнозата не сочи нещо необичайно за месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *