След вятъра: Дъжд, студ, гръмотевици и градушки

Днес денят ще започне с валежи от дъжд в Западна България. По-късно през деня те ще обхванат цялата страна.

Валежите ще са интензивни, на места значителни по количество. Ще има гръмотевична дейност, възможни са и градушки. През деня в цялата страна югозападният вятър ще се смени с умерен и временно силен северозападен, в Източна България – североизточен.

С нахлуването на студен въздух от север, ще започне бързо понижение на температурите, чувствително в Северна България, особено в североизточните райони, където следобед дъждът ще премине в сняг.

Температурите ще са в широк интервал- от 5 градуса в североизточните райони до 20 в югоизточните, където през по-голямата част от деня ще духа югозападен вятър, съобщи bTV.

През следващата седмица времето ще остане много динамично, с условия за валежи и силен вятър. Температурите в Северна България ще бъдат много по-ниски от тези в Южна. През първите дни валежите ще са предимно слаби и на места.

В понеделник ще превалява дъжд в западната половина от страната, в крайните северозападни райони – и сняг. Във вторник дъжд ще вали в източната половина, в североизточните райони ще преминава в сняг. В сряда преваляванията от дъжд отново ще са предимно в Западна и Централна България, от сняг в северозападните райони.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък от север-североизток, с усилване на вятъра, ще нахлуе студен въздух. Валежите ще обхванат цялата страна. Има повишена вероятност да бъдат значителни, като в северозападната половина от страната ще преминат в сняг. В петък валежите ще отслабнат и ще спират, но ще бъде студено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *