През март: И дъжд, и слънце, облаци и сняг!

 

През март времето ще е динамично, ще вали и дъжд, и сняг, ще има и слънчеви и топли дни. Това сочи прогнозата за времето за месеца на Баба Марта на синоптика Симеон Матев за „Труд“.

В четвъртък облаците ще намалеят до слънчево време. Сутринта минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 10 до минус 15 градуса, но на места най-вече в котловините на областите Перник, Кюстендил и София, не са изключени стойности и до минус 20, минус 22 градуса.

През деня слънчевото време и слаб югоизточен вятър ще повишат температурите.

В петък ще се заоблачи. Ще превали сняг, който през деня от юг на север ще преминава в дъжд. Има условия за поледици.

В събота в сутрешните часове все още ще превалява дъжд, в северните райони дъжд и сняг с поледици. В неделя отново ще бъде предимно облачно и ще превалява дъжд. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат от 3 до 8 градуса.

В понеделник и вторник ще бъде предимно облачно. На много места ще превалява дъжд, по високите части на планините – сняг. На места валежите ще са значителни и заедно с топящия се сняг ще повишават водните нива на реките.

В сряда преваляванията ще спрат и ще има повече слънчеви часове.

Сравнително топло ще бъде и на 8, 9 март. Облачността ще бъде разкъсана и променлива, възможни са и превалявания.

През първата половина на второто десетдневие динамичното време ще се запази. Преваляванията ще са често явление. След 15-ти ще настъпи стабилизиране на времето. Ще бъде предимно слънчево и дневните температури ще се повишават, но сутрешните ще останат ниски и не са изключени още мразове.

През третото десетдневие ни очакват повече слънце и по-високи дневни температури. Кратки пролетни дъждове ще има в периода от 22 до 24 март и в края на месеца, като не е изключено и по-сериозно застудяване.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *