Опасно силен вятър в цялата страна! Градусите скачат до 25°

вятър
Снимка: Getty images

Опасно силен вятър ще духа в цялата страна днес. Поривите ще са от югозапад, следобед в Източна България и в близост до северните склонове на планините вятърът ще е силен и бурен.

Има предупреждение за опасно силни пориви в почти цялата страна. Оранжев код е в сила за областите: Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Бургас, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали, съобщи bTV.

Облачността ще е променлива – предимно средна и висока. През деня ще е почти без валежи, а повече слънчеви часове ще има над Западна България

С южния вятър ще настъпи чувствително затопляне: максималните температури ще са предимно между 20° и 25°.

През нощта срещу неделя и в неделя ще преобладава облачно време. От запад на изток ще превали, по линията на преминаващия студен атмосферен фронт, временно валежите ще са интензивни и значителни по количество.

Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен, в североизточните райони – север-североизточен. Ще започне бързо понижение на температурите, чувствително ще бъде в Северна България, особено в североизточните райони, където по-късно през деня в неделя дъждът ще се примеси със сняг.

През първата половина от следващата седмица времето ще остане много динамично, с условия за валежи и силен вятър с променяща се посока. В понеделник валежите ще са предимно от дъжд, по-слаби в сравнение с неделя; вятърът временно ще бъде предимно от изток.

Във вторник и сряда на много места в Северна и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг, докато в Южна валежите ще са предимно от дъжд, там и температурите ще остават по-високи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *