Облаци и дъжд за старт, слънце в края! Новата седмица…

дъжд, пролет
Снимка: Getty images

С облаци и дъжд, но слаб и само на места, започва новата седмица. В края й обаче времето ще ни радва с повече слънчеви часове и по-високи температури.

Това става ясно от 5-дневната прогноза на синоптиците в Sinoptik.bg.

Днес минималните температури ще са от 0 градуса в София, в централна и Източна България, до 6 градуса на юг. Максималните пък ще са от 5 до 14 градуса в най-южните точки на страната.

Утре слънцето ще се показва по-често и температурите ще се затоплят. В София се очаква те да стигнат до 13 градуса, в Сандански 16 градуса.

Най-топло тази седмица се очаква да е в сряда. Тогава ще е слънчево почти навсякъде, а максималните температури ще достигнат до 17 градуса край морето и на юг. В София ще се качат до 14 градуса.

Малко по-хладно ще е на 8 март. Тогава в столицата ще е най-много 9 градуса, а сутринта може да е и около нулата. Ще е слънчево, но е възможно и да се заоблачи и да превали слаб дъжд.

На юг температурите в четвъртък ще стигнат 15 градуса, ще е слънчево, но е възможно слабо да превали. Край морето ще има повече облаци и валежите може да са по-силни. Градусите ще достигнат 12.

Седмицата ще завърши със слънчево и сухо време.

Край морето ще е най-много 12 градуса, в Сандански – до 16, а в София – до 13 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *