Облаци и дъжд до петък! В събота жега, а после…

дъжд
Снимка: Getty images

Облаци и дъжд ще ни съпътстват през цялата работна седмица. Въпреки това сериозни валежи не се очакват. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели, съобщи „Дарик“.

В следващите дни облачността ще бъде разкъсана, често значителна, на места е възможно да превали особено днес, отчасти в сряда. В четвъртък по-скоро в южните и източните райони на места е възможно да превали.

Температурите през деня слабо ще се понижат и ще бъдат между 12 и 17 градуса, като на запад ще е малко по-хладно, отколкото в източната част на страната. Сутрешните температури ще са положителни.

В петък и особено в събота ще се затопли, ще се усили южният вятър. В първия от почивните дни на места в Северна България хората ще се радват на максимални температури от 25-27 градуса.

В събота срещу неделя ще вали и ще застудява.

Следващата седмица ще бъде по-студено и така ще посрещнем астрономическата пролет.

Във вторник следващата седмица, а след това и в четвъртък и петък нови средиземноморски циклони ще донесат облаци и дъжд у нас.

В края на следващата седмица ще има превалявания, които в планините и в Северна и Северозападна България, може да бъдат и от сняг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *