Малък Сечко си отива с много сняг и силен студ!

Много сняг и силен студ се очакват в последните дни на февруари. Времето ще се разваля още през почивните дни.

Уикендът ще започне спокойно, с облаци, а в низините – мъгли. Около обяд ще се появи слаб северен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в крайните югозападни райони – до 10°-11°.

Привечер в събота в Северна България ще започнат превалявания от мокър сняг, които през нощта срещу неделя ще обхванат по-голямата част от страната, по Черноморието и в Горнотракийската низина ще са от дъжд.

В неделя в по-голямата част от страната ще превалява сняг, като по-съществени ще са валежите на места в Западна България, информира bTV.

Със силен североизточенвятър ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 4° и 1°, максимални – между минус 2° и 3°.

През първата половина от следващата седмица ще бъде ветровито и студено, а валежите от сняг ще продължат. В Северна България и по високите котловинни полета ще се натрупа снежна покривка, по-съществена в Северозападна България.

По високопланинските проходи и в североизточните райони ще има условия за виелици и навявания.

Във вторник за кратко валежите ще отслабнат, в отделни райони и временно ще спрат, температурите съвсем слабо ще се повишат. До вечерта, с преминаването на средиземноморски циклон и свързаният с него студен фронт, снеговалежите ще се активизират.

По-късно през деня в сряда валежите в Западна България ще отслабнат и ще спрат, докато в Източна са възможни значителни количества, в североизточните райони ще има виелици и навявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *