Идват циклон след циклон: Дъжд и сняг, най-много в сряда!

циклон, дъжд
Снимка: Getty images

Циклон след циклон ще се сменят следващата седмица. Периодът на засилена циклонална актиност започва още в неделя.

Средиземноморски циклони ще се редуват едни след друг и това ще донесе над страната сериозно влошаване на времето, като неговият пик ще е в средата на седмицата, пише „Дарик“.

Още в неделя ще има валежи от дъжд, при преминаването на един от средиземноморските циклони. След кратко затишие, в понеделник вечерта отново ще ни удари поредният циклон, но на североизток, с падането на температурите, е възможно да видим валежи от сняг, на места в Североизточна България и най-вече в планините и Предбалкана.

И това не е всичко.

Според моделите, още в сряда нов циклон ще донесе сериозни валежи от дъжд, дъжд и сняг и на много места в Северна и Североизточна България, Предбалкана и високите западни полета ще се образува снежна покривка.

Възможни са и затруднения в транспорт, през старопланинските проходи и на североизток, тъй като там ще духа и силен североизточен вятър.

Циклоните ще донесат и понижение на температурите. Още от началото на следващата седмица, но най-вече от вторник – сряда, те ще паднат значително, дори под нулата на места. В Северна България отрицателните температури ще се задържат дори и през деня в четвъртък.

След преминаването на циклона, в четвъртък и петък сутринта, на места минималните температури ще са до минус 6, минус 8 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *