Зимата е в ход: Преспи, паднали дървета и задръствания

зима, сняг
Снимка: bTV

Зимата е в ход – преспи, паднали дървета и сериозни проблеми по пътищата в голяма част от страната. В Северозападна България камиони аварираха от рано сутринта и блокираха движението. На много места в страната пътни участъци бяха затваряни за кратко за почистване на снега. От пътната агенция съобщават, че няма затворени магистрали.

800 машини са чистили пътищата в цялата страна.

Към 14 ч. най-много беше снежната покривка в Северна България – в Монтана 29 см, Враца 25 и около 20 см в много северни места.  В София успя да натрупа около 10 см.

Снегът предизвика сериозни проблеми по пътищата в Северна България от рано сутринта, съобщи bTV.

Малко след 7 ч. на международния път Е-79 между Монтана и Видин тир препречи пътя и изцяло затвори движението за около три часа. Закъсаха и леки коли.

Към обед колоните от камиони бяха километрични.

От пътната агенция обясниха, че пътищата се чистят, но авариралите превозни средства усложняват обстановката.

И във Врачанско закъсаха камиони. Между Враца и Монтана се образува над 5-километрова колона.

„Достатъчен е един да блокира и пътнопочистващата техника и да направи колона, както имаме в момента, от няколко километра, този е изтеглен, поне още десет са изтеглени, сега един друг се е завъртял, теглят го, колегите са на място”, заяви директорът на ОПУ – Враца Веселин Николов.

По-тежка е обстановката в Оряховско, където има паднали дървета. На места в Искърското дефиле села останаха без ток.

В Шуменско има временна забрана за движение на камиони над 12 тона по направленията от Шумен за Разград и Силистра. Заради снега камион и микробус се удариха до село Венец, няма пострадали.

145 снегорина почистваха улиците в София. Към момента няма райони без ток и топлоподаване.

В един от подлезите протече покривът. Тази нощ се очакват поледици.

Закъсали камиони в района на Момин сбор и Ново село затрудняват движението по пътя София – Варна. Някои шофьори са в капана на зимата вече часове.

През следващото денонощие, снегът постепенно ще отслабва и спира. Най-късно, чак утре вечер, ще спре да вали в крайните южни – югоизточни райони.

Жълтият код за утре е за студ и силен североизточен вятър. В голяма част от страната температурите ще остават целодневно отрицателни, а в Източна България, където вятърът ще е най-силен, усещането ще е за доста по-студено време от това, което показва термометърът.

Утре сутрин температурите ще паднат до минус 7 градуса, но в следващите дни ще стигнат до минус 10, минус 15 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *