Десетки снегорини чакат снега в София

снегорин
Снимка: Pixabay

Десетки снегорини чакат снега в София.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова разпореди на Столичния инспекторат и на фирмите, ангажирани със снегопочистването, да създадат организация за работа и да мобилизират необходимите екипи и техника, съобщиха от Столичната община, цитирани от bTV.

Според прогнозата снеговалеж в столицата ще започне след 18.00 часа.

Фирмите разполагат със 169 снегорина, които ще бъдат разположени на 68 местостоянки в града, за да бъдат максимално близо до районите, които ще почистват.

Целта е да се осигури проходимост в града и движение при зимни условия. Приоритетно ще се обработват пътните платна на улици и булеварди, по които се движи общественият транспорт.

От Столичната община призовават шофьорите да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили, както и да се движат със съобразена със зимната обстановка скорост.

Общината припомня на управителите на етажна собственост и търговски обекти, че имат ангажимент да почистят прилежащите към сградите тротоари.

Проходите Шипка и Петрохан са отворени за движение, въпреки че е натрупана снежна покривка.

На прохода Шипка снежната покривка е най-голяма. Пътят е почистен.

Нова снежна покривка натрупа и на прохода Петрохан. Пътят е почистен и опесъчен, но преминаването със зимни гуми е задължително.

Сняг вече вали във високите части на Смолянска област, но не е образувана снежна покривка по пътните артерии, информират от Областното пътно управление. От управлението предупреждават шофьорите да се съобразяват, че пътищата са мокри. Натрупаният в Пампорово сняг е около 5 см, в курорта продължава слаб снеговалеж, според данни на Планинската спасителна служба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *