Времето през март: Много дъжд и температури от минус 3 до 26

Времето през март ще е дъждовно с температури от минус 3 до 26 градуса.

Количеството на валежите, които ще паднат ще бъдат близки до нормата.

Температурите, които се очакват за месец март 2018 ще се движат между – 6 и -3 градуса, а максималните стойности ще варират между 18 и 26 градуса.

През първото деседневие на месец март 2018 ще се наблюдават динамични процеси. бурни ветрове, с валежи от дъжд, в Северна България и по високите полета на Западна, дъждът ще преминава в сняг, но не се очакват сериозни снежни покривки.

В началото на деседневието минималните температури ще достигат до -5 градуса. Към края на периода се очаква затопляне на температурите, съобщава Канал 3.

В края на второто десетдневие температурите ще тръгнат нагоре и ще достигат максимални стойности от 12-14 градуса.

Това затопляне ще продължи и през третото десетдневие на март.

Температурите ще вървят нагоре, но и ще  има превалявания от дъжд, а сутрешните температури, ще са в порядъка на -2  до -4 градуса, ще образуват заледявания.

В края на март времето ще бъде ясно и сухо. Очакваме дневни температури до 14-16 градуса, но през нощта температурите  ще се движат около -5 градуса и сутрин ще бъде много студено.

В края на последното десетдневие температурите ще са около 16-18 градуса, а на места ще достигат и до 20-22 градуса, а на места и до 26.

Времето ще е подходящо за планините, но ще има опасност от лавини. Любителите на ски спортовете да бъдат внимателни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *