Времето на Великден: До 18 градуса и възмогни валежи

Времето на Великден ще е с температури между 13 и 18 градуса, възможни са валежи. Това информира БНТ, цитирана от „24 часа“.

„По-голяма е вероятността за превалявания през първите два дни от почивните, празничните като в петък по-голяма е вероятността в Западна България да превали, а в събота – в Южна. Неделя вече вероятността за валежи намалява, макар че не е съвсем изключена, но по-скоро в планинските райони и в югоизточните. Най-хубав ден поне за сега се очертава последния ден – понеделник“, съобщи Мариана Попова, дежурен синоптик в НИМХ към БАН.

Максимални температури до 16 градуса обещават синоптиците в навечерието на празника. Решилите да прекарат Великден в чужбина, също ще трябва да вземат по един чадър в багажа.

„В Гърция през първите два дни ще има повече валежи. Там е по-голяма вероятността за валежи, но така или иначе обилни валежи и наводнения, каквито имаше мисля, че миналата година по великденските празници, засега не изглеждат вероятни“, съобщава Попова.

В планините все още властва зимата. Снежната покривка е достатъчна. Така ски-почивката по Великден остава един от вариантите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *