Времето до петък: Пролет – зима, пролет – зима

 

Времето до петък ще редува пролет и зима, затопляне и застудяване.

Очаква се във вторник и сряда да има затопляне на времето, част от снега да се стопи, като максималните температури през деня ще са предимно положителни и в източната част на страната на места ще достигнат до 8-10 градуса, информира „Дарик“.

В сряда нов циклон, който ще се формира над Балканския полуостров, чийто център ще мине северно от България, ще донесе над страната дъжд и сняг, сочи средносрочната прогноза за времето.
Дъжд и сняг у нас се очакват утре и в

четвъртък. Валежите ще са от запад на изток, като ще започнат в сряда следобед в северозападната и западната част на страната.

Първоначално ще са от дъжд, който след това ще премине в сняг поради нахлуването на студен въздух със северозападен вятър.

На места ще се образува снежна покривка, като е възможно да има и навявания заради вятъра.
В четвъртък ще превалява над източните райони, времето ще е студено, ветровито особено на север и типично зимно. В петък, събота и неделя времето ще се затопли. През уикенда дневните температури ще се повишават и особено на изток ще прехвърлят 10 градуса. Ще духа по-топъл южен вятър. В западната част от страната температурите ще бъдат по-ниски.

След това в неделя нов средиземноморски циклон ще донесе дъжд и сняг над страната и ще влоши времето, като ще ни донесе нов зимен пристъп. Възможно е на североизток да има виелици и навявания. Ще се образува нова снежна покривка.

Следващата седмица ще започне със студено и снежно време, като минималните температури на места ще паднат до минус 10 градуса.

След 25 януари отново се очаква да започне затопляне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *